Blog
Tým Medárny navštívil včelky Včelária (rodinného včelařství, ze kterého pochází náš med) k načerpání inspirace od nejpilnějších :-) Během prázdninového provozu jsme pro vás k dispozici pouze 3 dny v týdnu od úterý do čtvrtka mezi 10h a 18h, nic ale nemění na tom, že pilně pracujeme na novinkách a vylepšení, k...
Ve čtvrtek 12.7. u nás v Medárně proběhla ochutnávka kávy, abychom vám během vašich návštěv krámku nabídnout druhy, které vám budou nejvíce chutnat :-) Děkujeme všem za milou návštěvu, pomoc s hodnocením a těšíme na vás u hrnku dobrého espressa, cappuccina nebo latte, oslazeného třeba naším medem. ...
Jestliže je čistota půl zdraví, tak hebkost je určitě půl krásy. Výroba medových mýdel Vám zabere méně než hodinku a poslouží jako krásný dárek či motivace k večerní koupeli. Med je již po staletí znám pro své hojivé účinky a byla by škoda jeho superschopnosti nevyužít i v péči o tělo. No a samozřejmě dárek ...
Co budete potřebovat? ovoce dle chuti (citróny, pomeranče, jahody, maliny - můžeme použít i zázvor) 5 lžic medu - doporučujeme náš letošní květový z Medárny :-) 5 stonků máty 3 litry vody Jak na to? Vodu nalijeme do hrnce a zahřejeme Přidáme otrhané lístky máty a necháme vychladnout na poko...
Co budete potřebovat? 1 středně velká cibule 6 stroužků česneku 3 lžíce medu - k masu doporučujeme náš medovicový (lesní) med z Medárny :-) 8 lžic kečupu (ideálně ostrý) 2 lžíce grilovacího koření 150ml oleje sůl, pepř a chilli dle chuti Jak na to? Nakrájíme cibuli na jemné kousky a proli...
Co budete potřebovat? ovoce podle toho na co máte chuť (jahody, maliny, meruňky, borůvky) 5 lžic medu - doporučujeme náš letošní květový z Medárny :-) 3 ks řeckého bílého jogurtu 4 ks fomiček na nanuky nebo plastovou dózu šťávu z 1/2 citrónu Jak na to? Ovoce omyjeme a u většího nakrájíme n...
Sen se stal skutečností. Celý duben a květen jsme pilně pracovali, abychom Vám 30. května 2018 mohli poprvé otevřít dveře do naší Medárny - kamenného obchůdku v Pražských Dejvicích. Byly to náročné 2 měsíce, během kterých jsme se naučili trpělivosti a umění improvizace. Doufáme, že výsledek stojí za to :-) ...
Můžeme se přetrhnout, abychom stihli stránky spustit. A jak jsme na tom? Jde to, ale dře to. Tak nám držte palce :-)...